Szereplők

*Folyamatosan frissül. Némely szereplő leírása azért nem szerepel még fent az oldalon, mert spoilert tartalmaz*


VANESSA RICHARDSON

A Richardson-kúria feje, mindent kézben tart. Ő tárgyalja végig az aktuális ügyeket, ő dönt minden lényeges kérdésben. Három lánya van első férjétől, Heather, Miléne és Sylvia. Második férje Kenneth Market, aki – többek között - fogadott lányát hozta a családba. Közös gyermekük nincsen.
Vanessa magánéletéről keveset tudni, többnyire csak a hivatalos ügyek intézésekor tűnik fel a történetben.

HEATHER SILVANA RICHARDSON

Vanessa legidősebb lánya. Olvasott, intelligens ember, legtöbbször a könyvtárban tartózkodik, illetve alkalmanként kilovagol a birtokon. Nincsen udvarlója, s nem is vágyik szerelmi kapcsolatra. Hallgatag és kicsit magának való, de ha segítség kell, lehet rá számítani.

SYLVIA RICHARDSON

Vanessa középső lánya. Általában távol van, imádja a világ minden táján bolondítani a férfiakat. Puszta szórakozásból utazgat. Keveset szerepel a történetben.

MILÉNE RICHARDSON

Vanessa legkisebb lánya, a birtok egyik legmeghatározóbb alakja. Gyakran segít édesanyjának a különféle találkozók megszervezésében, aktívan részt vesz a birtok társasági életében is. Udvarlója William O’Connell, aki a kastély lovagrendjének vezetőjeként tartózkodik a birtok területén. Miléne segítőkész lány, ám olykor gyanakvó és túlzottan óvatos.

KENNETH MARKET

Vanessa második férje, a Market család feje. Négy nővérével, és fogadott lányával együtt költözött a birtokra. Később csatlakozott hozzájuk egyik nővérének két lánya is. Kenneth ritkán tartózkodik a birtokon, ám olyankor szívesen segít feleségének az ügyintézésben. Igazságos, ám olykor túl vajszívű, ezért házasságában is mindent ráhagy Vanessára.

NICOLETTE MARKET

Kenneth legfiatalabb húga. Jóságos, kicsit naiv, kedves lány. A történet elején Kevin Spencer az udvarlója, aki később megkéri a kezét, és összeházasodnak. Ám a kezdeti mézeshetek után házasságukat megkeseríti Kevin alkoholproblémája. Ez a későbbiekben egyre brutálisabb cselekedetekhez vezet. Nicole segíteni próbál férjén, ám ehhez túl kevés az ereje, s lassanként felemészti őt a házasságuk. Néhány hónappal később azonban megismerkedik egy különös vándorral, Jay-jel, aki udvarolni kezd a lánynak. Egymásba szeretnek, és a férfi szeretné kimenteni Nicole-t keserű házasságából.

MONICA MARKET

Kenneth legidősebb húga, Charlotte ikertestvére. Imádja meghódítani a férfiakat. Egyedi szabású ruhái a legfontosabb helyeken hangsúlyozzák ki őt. Kissé negédes stílusának hatására az emberek gyakran nem tudják őt hová tenni. Mindenesetre a férfiak előszeretettel keresik fel lakosztályán, amikor egy kis összebújásra vágynak. Testvéreivel nem a legfelhőtlenebb a viszonya.

CHARLOTTE MARKET

Kenneth húga, Monica ikertestvére. Nagyon különböznek egymástól: Monicával ellentétben Charlotte nem foglalkozik a férfiakkal, inkább a családi viszonyokat igyekszik ápolgatni. Néha túlzásba esik, és inkább a felszínre fordítja a figyelmet, mint a mögötte álló dolgokra. Két lánya van, Isabelle és Ariel, férje korán elhagyta őket. Azóta Charlotte hátat fordított  a szerelemnek. Lányainak igyekszik mindent megadni, ám időnként összetűzésbe kerül velük, mivel az elképzeléseik sok mindenben különböznek.EMILY MARKET

Kenneth középső húga. Szelíd, nyíltszívű, naiv teremtés. Igyekszik minél többet foglalkozni az emberek lelkivilágával, és segíteni, ahol tud. Egyszerűsége abban is megmutatkozik, hogy nem hord földig érő, pompás ruhákat, mint a körülötte lévők. Egyszerű szabású, visszafogott ruhadarabokat visel, s ezzel nemegyszer kivívja Vanessa rosszalló pillantásait. Ő sem foglalkozik a szerelem kérdésével.

SHARON MARKET

Nem sokat tudni a múltjáról. Kenneth egy városlátogatás során talált rá az utcán koldulva, elgyengülve a hidegtől és az éhségtől. Kastélyába vitette, ellátta őt, majd rövid ismerkedés után a lányává fogadta. Sharon kicsit magának való, alig hallani a hangját, és gyakran mereng órákon keresztül. A férfiak talán a különcsége miatt kerülik őt, ám egy napon kitartó udvarlója akad…

ISABELLE MARKET

Charlotte Market idősebbik lánya. Alapjában véve kedves és jóindulatú, de kicsit üres életet él. Édesanyjához hasonlóan ő is inkább a felszínes dolgoknak adja meg magát. Kiegyensúlyozott házasságban él férjével, Paul-lal, hamarosan első gyermekük is megszületik, mégsem ismeri az igazi boldogságot, amikor szinte szárnyal a lelke. Erre csak egy különös véletlen során döbben rá – talán túl későn…

ARIEL MARKET

Charlotte fiatalabbik lánya. Felvágott nyelvű, meggondolatlan és szertelen. Ezzel sok fejfájást okoz édesanyjának, sőt a birtok jó néhány lakójának is. Gyakran nem méri fel az adott helyzet súlyát. Ennek ellenére nagyon sokan szeretik őt, mert van benne egy megfejthetetlen báj. Talán ezzel bolondítja magába a kastély egyik lovagját, de ahhoz, hogy igazán mélyen viszonozza a férfi érzéseit, fel kell nőnie…

KEVIN SPENCER

Az almirdi Spencer-hercegség örököse, Nicole férje. Rafael Spencer egyetlen gyermekeként magányos gyermekkora volt, kevés törődést kapott. Amikor megismerkedik Nicole-lal, úgy érzi, végre lehetősége van kitörni a sivár létezésből, és egy új, boldog életet kezdhet szerelmével. Ám néhány hét elteltével a gyenge jellem ismét felülkerekedik rajta, és az alkoholhoz nyúl. Ilyenkor az egyébként jámbor természetű férfiból agresszív vadállat válik, és nem képes kontrollálni magát. Gyakran kezet emel feleségére, pedig mindennél jobban szereti őt, és kapaszkodik belé.

PAUL ROCHFORD

Isabelle férje. Egyszerű legényként indult a világnak, míg végül az Élet a Richardson-birtokra sodorta. Korábbi hőstetteiért Vanessa lovaggá ütötte, és helyet kaphatott a lovagszállón. Nem sokáig maradt ott, mivel Isabelle-lel egymásba szerettek, és hamar összeházasodtak. Azóta egy külön lakosztályon élnek együtt gyermekükkel. Paul nyíltszívű és kedves, nem felejtette el a jólét hatására sem, hogy honnan indult, a lelke mélyén megmaradt annak az egyszerű, jóságos legénynek, aki volt.

JAY FOSSETT

Bár jómódú nemesek leszármazottja, mégis inkább a vándorélet mellett döntött. Jó barátságba keveredett Kenneth-tel, és amikor meghívást kapott egy általa rendezett fényűző bálra, nem mondott nemet. Itt ismerkedett meg Nicole-lal, és első látásra beleszeretett. Miután bizalmas kapcsolatba került vele, és megtudta, milyen sorsa van férje mellett, elhatározta, hogy kiszabadítja őt ebből a házasságból. Ám egy tragikus fordulat véget vet a terveinek, és Jay bosszút esküszik Kevin ellen. Ez a bosszú, és a tragédia keserűvé és ironikussá teszi őt…

TANJA LOGAN

Cselédlány a kastélyban. Nagyon zárkózott, depresszióra hajlamos lány, rengeteg rossz emlékkel a szívében. Korábban egy másik birtokon élt szolgálólányként, ahol az ottani lovagok gyakran élték ki rajta a vágyaikat. Kevesen tudják, miért hord olyan jellegzetes, vastagon kent fekete sminket az arcán – ennek az az oka, hogy egy támadója vágásokat ejtett az arcán, és ezzel szeretné elfedni a hegeket. Egyik éjszaka Tanja nem bírta tovább, és megszökött. Az egyik arra haladó lovag talált rá, és vitte a Richardson-kastélyba. Felvették cselédlánynak, de nem sokat foglalkoznak vele. Annál inkább egy Darren Turner nevezetű lovag…

MANDY WEST

Szintén szolgáló. Magának való, törékeny, szótlan lány. Nem sokat tudni arról, hogy honnan jött, és ki volt cselédlány-mivolta előtt. Egy szerencsétlen véletlen folyamán összetűzésbe kerül a birtok közelében tanyázó Steve-vel. Innentől kezdve a férfi, és legjobb barátja, Cedric, azt tűzik ki célként, hogy minél jobban tönkretegyék a lányt. Kiderítik, hogy közönséges parasztcsaládból származik. Ezt előszeretettel hangsúlyozzák Mandy-nek, mialatt különféle kínzásnak teszik ki őt, amikor csak kedvük támad hozzá. Mandy rettenetesen fél a két szélhámostól, főleg Cedric kelt benne pánikszerű rettegést – ám egyúttal egy egészen más érzelmet is…

SANDRA HOLDER
Jó kedélyű, örökké optimista cselédlány, akit épp ezért a természetéért szeret annyira mindenki. Nem csak szolgálótársai, de a hercegnők és a lovagok is szeretik vele tölteni az idejüket. Nem egy hercegnő indítványozta már, hogy kinevezzék udvarhölgynek, Sandra azonban nem szeretne magasabb rangot kapni, és jól érzi magát egyszerű cselédlányként. Magánéletéről nem tudni.

WILLIAM O’CONNELL

Ő a lovagrend vezetője. Becsületes, kötelességtudó férfi, ám az érzelmeit nehezen mutatja ki. Szeret álarc mögé bújni, hidegen és rezzenéstelenül – ám igazságosan – intézi a legsúlyosabb ügyeket is. A király és a királynő jobbkeze. Pozitív tulajdonságai közé tartozik az is, hogy a cselédlányok védelmére ugyanannyi figyelmet és időt szentel, mint a kúria nagyobb lélegzetű ügyeire. Évek óta együtt van Miléne-nel, ám valamilyen oknál fogva képtelen rászánni magát a házasodásra.

(folyt.köv.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése