A történetről

Tartalom:

Ez nem egy irodalmi mű. Csak egy történet magam – és remélhetőleg mások – szórakoztatására. Egy másik világról, annak szereplőiről. Családról, barátokról, szerelmekről és ellenségekről. Hercegnőkről, hercegekről, szolgálókról, lovagokról. Karakterekről, és rájuk, köréjük épülő jelenetekről.
A történet napjainkban játszódik, egy párhuzamos világban, félig-meddig a régi korok jellemzőivel, félig a mai koréval.

A Richardson-birtokon higgadtan irányítanak, és hevesen szeretnek. Vanessa Richardson számára a kúriák ügyeinek igazgatása a legfontosabb, férje, Kenneth Market pedig rábízza a teendőket – ő maga inkább a szíve után megy. Vanessa három lánya háromfelé szakadva keresi a boldogságot. Kenneth húgai közül akad férfifaló, akad olyan, aki családcentrikus, még sincs igazi családja, és akad egy naiv, de érző lélek, aki beragadt egy viharos házasságba. A birtok egyes szereplői a legmélyebb pontról kapaszkodtak fel önerőből, míg egyesek a csúcsról hullottak alá, és bűnhődnek korábbi életük miatt. A szálak pedig egybefonódnak, összekuszálódnak. Ki kicsoda, ki kivel milyen kapcsolatban áll, és mi minden történik hőseinkkel?
A történetnek nincs eleje és vége, nem rendelkezik korlátokkal és szabályos irodalmi jellemzőkkel. De ajánlhatok helyettük holdfényt, rejtélyes éjjeleket, szikrázó nappalokat, forró szerelmeket, viharos és békés kapcsolatokat egyaránt. Remélem, sikerül kellemes élményt nyújtani!

---------------------------------------------------------------------------------------------

Szerzői megjegyzés:

Körülbelül 2007-2008 tájékán, még végzős gimnazista koromban kezdett el megformálódni a fejemben a történet. Sorra születtek meg a karakterek, egyik a másik után, mind magával hozva a saját kis jellemzőit, életútját. Már akkor is papírra vetettem egy-egy szösszenetet, suliban, órák közti szünetben (meg néha órán is:P) lelkesen firkáltam róluk. Akkor még úgy voltam vele, hogy ezt a kis világot megtartom magamnak, mert nem akarok nagyon belemélyedni a részletek kidolgozásába, csak a saját szórakoztatásomra alkotok ezekkel a karakterekkel. Mindemellett sokat olvasgatok interneten keresztül más szerzőktől, habár kevés olyan sztori van ezek közül, amelyek lekötik a figyelmemet. Az utóbbi időben nem egy ilyenre akadtam. Ahogy szembesültem azzal, mennyire átsüt az irományokból a karaktereik iránti szeretet, mennyire önálló életet élnek, és ezt mások is mennyire szeretik, nos, ezt megirigyeltem. Eszembe jutottak a saját szeretett karaktereim, akik ott porosodnak a fiókban egy rongyos füzetbe zárva, és úgy döntöttem, megpróbálok szabad teret adni nekik - értsd, kiküldöm őket az internet világába, hátha ők is találnak olyan olvasókat, akik legalább annyira megszeretik őket és történeteiket, mint én. Remélem, sikerrel járnak!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése